31 Aralık 2010 Cuma

Sanat: Kış aktivitesi 2 (Art:Winter activity 2)



El işi kağıtlarıyla baba kız yaptıkları bu aktivitede çok eğlendiler. Daha önceden bulduğum bir siteden indirdiğim kardan adam el işini kesmiştim/kesmiştik. Pamukla ve el işleriyle harika bir sanat yarattılar canlarım.

30 Aralık 2010 Perşembe

Yılbaşı aktivitesi ve cam süsleme (New year activity and window painting)


Yılbaşı geliyor oturduğumuz bölgede camlar süslenmiş her yer ışıl ışıl. Evdede böyle bir aktivite yapabiliriz diye düşündüm ve eğlendik. Birde camı temizlemesi var Eeee annenin görevide eğlendirmek ve temizlemek...

Sanat: Renkli pirinçler (Art: Coloured rices)





Geçenlerde bir blogda görmüştüm tarifini harika birşey. Birde etrafada saçılmasalar daha güzel olacaktı. Bir poşetin içine biraz pürel biraz gıda boyası koyup karıştırıyorsunuz. Sonuç harika. Elimde hazır birtek domuz resmi vardı. Sonra bunu tekrar bir çiçek resmiyle yeşilinide hazırlayıp ekrar çalışsak çok güzel olacak diye düşünüyorum.

Ev yapımı renkli hamurlar (Homemade coloured play doughs)

Renkli hamurlar yaptık hafta sonu. Un, tuz ve sudan ve çeşitli renklerde gıda boyalarıyla renklendirdik. Gerçektende güzel oldu. Biraz cıvık oldu ama un takviyesiyle düzelltik. Daha kamerayı alıp fotoğraf çekeyim derken Melis hepsini birbirine kattı. Bu ara zaten yemekleride böyle yiyor. Ağız tadıda bozuldu çocuğun :)

Aslında ben bloga ara verince sanırım biraz paslanmışım eskiden hızlı hızlı her karesini fotoğraflardım şimdi makine nerdeydi dur fotoğraf çekeyim demeye kalmıyor (Tabiki ben paslanırken melis hızlanıyor) ortalık birbirine giriyor.



Birazda eğlence

Geçenlerde kreşemi yazdırsak artık diye düşünmeye başladık. Doktorumuzla henüz görüşmedik ama genede biz araştırmaya geçtik bile. Güzel bir eğitim merkezi bulduk. Bahçesinde çok eğlendi. Ama maddi açıdan ve henüz hastalığının düzelmemiş olmasından dolayı halen karar vermeye çalışıyoruz. Ama bahçesinde yazın güzel zamanlar geçireceğini düşündüm o kışın bile bu kadar zevk alırken.

Dini eğitim ve dua

Son zamanlarda annesini elinde Kuran başı örtülü görünce dua etmeye heveslendi. Bende kırmadım tabiki. Meliscik büyükbabasına dua ederken objektiflere böyle yansıdı. Aslında amacı sadece kitap okumaktı :) Birde bu aralar sürekli Allah bizi severmi? Allah kim? Allah göktemi yerdemi? Tavanındamı üstünde? gibi sorularla beni bayağı zorluyor. Önerileriniz varsa açığım.


21 Aralık 2010 Salı

Pratik hayat: Renkler ve aktarma çalışması (Practical life: Colours)

Babamın gidişiyle uzun zamandır blogumuzada ara vermiştik. Hayata yeniden konsantre olmam zaman aldı. Melis bu süre içerisinde psikolojik olarak çok etkilendi. Hastalıklar peşimiz bırakmadı. Kızımı gözüm görmez olmuştu. Hayatımda ve hayatımızda çok şeyler değişti. Melis en kötüsüde uyku bozuklukları ve bebeklik dönemine geri döndü. Artık yardım almamızın zamanı geldi. Babamı hastaneye ziyarete gittiğimde Melis'inde psikolojisi çok bozuldu diyip gözlerinden süzülen yaşları anımsıyorum. Hayat gerçektende devam ediyormuş. Blogumuzuda yaşatmak ve Melis'i en iyi şekilde yetiştirmekte benim ona olan en büyük sorumluluğum. Hasta yatağında bile Melis'i bu kadar düşünürken eminim bu kadar ara vermiş olmama bile şimdi kızıyordur...

Seni seviyorum babam...

Melis'le son çalışmamız renkler ve aktarma üzerine oldu. Bu çalışmamızda bıldırcın yumurtası kabını kullandık. Tavsiye ederim atmayın çok kullanışlı. Aktarma için tüpleri kullandık. Bir eczacı tanıdığımız(daha doğrusu zıklıkla alışveriş yaptığım bir eczane Yeni Işık eczanesi) bana bu konuda çok yardımcı oldu. Aktarlar bile ne yapacaksın diye bana bön bön baktılar. Neyse Eminönü'nden aldığım sarı yeşil kırmızı ve mavi boyaları suyla karıştırdım. Ve Melis oyunun keyfini çıkarmaya başldı. Arada döküldü saçıldı ama güzel renkler yarattı :)